Hopeatoffee-Suklaakakku
munaton
Tämä kakku on just sulle, joka tykkäät lakun ja suklaan yhdistelmästä. Överiherkullinen kakku joka varmasti ihastuttaa syöjiään. Pohja on munaton ja onnistuu tosi hyvin myös gluteenittomana. Tästä kakusta löytyy myös kinuski-, että marjaversioita omina resepteinään.
12 palaa
POHJA 20cm vuoka
• 1 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteeniton vaalea jauhoseos
• 3/4 dl kaakaojauhe
• 1 tl leivinjauhe
• 1/2 tl ruokasooda
• 1/2 tl suolaa
• 1 dl sokeria
• 1/2 dl jugurttia käytin 6% kreikkalaista jugurttia
• 1/2 dl rypsiöljyä
• 2/3 dl maitoa
• 2/3 dl lämmintä vettä
- Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kohotusaineet ja suola.
- Lämmitä vesi kiehuvaksi. Laita vesi leivontakulhoon, lisää maito, jugurtti ja öljy.
- Lisää kosteiden aineiden joukkoon sokeri. Lisää myös kuivat aineet muutamassa erässä sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. (Paistoaika riippuu käytetystä vuosta. PME vuoassa riittää lyhyempi paistoaika, irtopohjavuoassa 20 minuuttia.)
- Anna pohjan vetäytyä hetki vuoassa. Ota pois vuoasta ja siirrä ritilälle jäähtymään.
SUKLAAGANACHE
• 1 dl kuohukermaa
• 200g maitosuklaata / tumma- ja maitosuklaan sekoitus
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon.
- Lämmitä kerma kiehuvan kuumaksi. Kaada kerma suklaapalojen päälle. Anna hetki seistä ja sekoita sitten tasaiseksi.
HOPEATOFFEEMOUSSE
• 1 ps (160g) Hopeatoffee-karkkeja
• 2 dl kuohukermaa
• 1 dl vispikermaa
• 200g tuorejuusto maustamaton
• 2 liivatetta
• 1/4 dl vettä liivatteiden liuotukseen
- Sulata karkit kuohukerman kanssa. Jätä huoneenlämpöön jäähtymään ja jatka vasta kun seos on jäähtynyt.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Laita vispikerma ja tuorejuusto leivontakulhoon. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.
- Kaada jäähtynyt hopeatoffeeseos hiljalleen ja kokoajan vatkaten vaahdon joukkoon. HUOM! Jos haluat kakun pintaan hopeatoffeeseoksesta marmoripinnan, ota seosta 1/2 dl sivuun ja sekoita loput vaahdon joukkoon.
- Lämmitä 1/4 dl vettä ja sekoita puristetut liivatelehdet sekaan.
- Kaada liivateseos moussen sekaan hiljalleen, kokoajan vatkaten.
KOKOAMINEN
- Aseta pohja kakkualustalle/ tarjoiluvadille. Kiinnitä reunakalvo tai säädettävä kakkurengas pohjan ympärille tiukasti. (kannattaa reunakalvon reunaan laittaa teippi että pysyy kiinni)
- Kaada suklaaganache pohjan päälle. Laita pohja jääkaappiin noin tunniksi jolloin suklaaganache jähmettyy.
- Kunnes suklaaganache on jähmettynyt voit levittää hopeatoffeemoussen päälle. Jos otit hopeatoffeeseosta sivuun, voit marmoroida sen moussen päälle -> Levitä seos moussen päälle ja vedä veitsellä edestakaisin moussen pinnassa.
- Laita kakku tekeytymään jääkaappiin. Mielellään seuraavaan päivään.
- Irrota reunakalvo ja koristele halutessa esim. karkeilla. (Vinkki: Vedä veitsellä kakun ja reunakalvon välistä jolloin kalvo irtoaa paremmin. Voit lopuksi kuumalla veitsellä vetää reunan sileäksi.)