Gluteeniton Brookiesjuustokakku

11.11.2025
Tämä kakku ihastuttaa maullaan. Kakussa on suklaakakkupohja, joka jää keskeltä hieman mutakakkumaiseksi (niin hyvää). Suussa sulavaa juustokakkutäytettä ja päällä cookiestaikinaa.


✅️ Esipaistoin pohjaa 10 minuuttia. Jos haluat että pohja jää kunnolla mutakakkumaiseksi, niin jätä esipaisto pois.
✅️ Aloita valmistus cookietaikinasta ja pidä se jääkaapissa, muiden komponenttien valmistuksen ajan.
✅️ Valmista kakku päivää ennen nauttimista. Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä ja sen jälkeen yön yli jääkaapissa. Näin juustokakkumassa jähmettyy loppuun ja maut paranee entisestään koko kakussa.
✅️ Ota juustokakkumassan aineet huoneenlämpöön 1-2h. ennen tekoa. Aineet saa helpommin sekoitettua keskenään ja paistuessaan massasta tulee sileä ja kermainen.


OHJE 

22-23 cm irtopohjavuoka

Cookietaikina
• 75g voita
• 1 dl sokeria
• 1 kananmuna
• 2 1/2 dl glut. vaalea jauhoseosta (käytin Semper mix ja Sunnuntai)
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 75g gluteenitonta maitosuklaata

Pohja
• 75 g voita
• 75 g gluteenitonta tummasuklaata
• 2 kananmunaa
• 3/4 dl sokeria
• 3/4 dl fariinisokeria
• 1 1/2 dl gluteeniton vaaleaa jauhoseos esim. Sunnuntai tai Semper FinMix
• 1/4 dl kaakaojauhetta
• 3/4 tl leivinjauhetta
• 1/2 tl suolaa
• 1 tl vaniljasokeria


Juustokakku
• 400 g Philadelphia
• 200 g smetanaa
• 2 isoa kananmunaa
• 1 dl tomusokeria
• 1 rkl sitruunamehua


Valmista cookietaikina: Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi pilkottu suklaa. Laita jääkaappiin.

Valmista pohja: Sulata voi kasarissa. Lisää suklaa joukkoon ja sekoita voin kanssa yhteen. Jätä sivuun jäähtymään.
Laita leivontakulhoon munat ja sokerit. Vatkaa voimakkaasti käsin yhteen. Vatkaa voi-suklaaseos joukkoon. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Lisää jauhoseos johon on lisätty leivinjauhe. Lisää suola ja vaniljasokeri.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 22-23 cm irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa 160 C° 10 minuuttia.

Valmista juustokakkumassa: Sekoita kaikki aineet yhteen. Kaada pohjan päälle.
Laita keksitaikina päällimmäiseksi ja paista kakkua uunin alatasolla 160 C° n. 55 minuuttia. Laita leivinpaperi päälle jos keksitaikina ruskistuu paiston aikana liikaa.

Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin yön yli.