Feta-pinaatti pasteijat
Älä anna rahkavoitaikinan hämätä, se on oikeasti helppo itse valmistaa. Nämä pasteijat häviää lautaselta äkkiä.
OHJE | 16 kpl
RAHKAVOITAIKINA• 4dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 250g voita
• 250g maitorahka
• 0.5 tl suolaa
- Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Sekoita yhteen.
- Lisää pieneksi kuutioitu kylmä voi ja nypi sekaan.
- Lisää rahka ja vaivaa nopeasti kiinteäksi taikinaksi.
- Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoon (noin 22x45cm). Taita taikina kolmeen osaan. Toista kaulinta ja taitto vielä 2 kertaa. (Poista irtonainen jauho taikinan päältä ennen taittoa)
- Kääri taiteltu taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
TÄYTE
• 50g tuore pinaatti
• 150g feta (käytin apetina original)
• 3 rkl tuore pesto
- Hienonna pinaatti veitsellä. Murenna feta sekaan. Lisää pesto ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi.
VALMISTUS
- Ota taikina jääkaapista ja kaulitse noin 40x40 cm kokoiseksi levyksi.
- Leikkaa reunat suoraksi taikinapyörällä. Leikkaa taikina sitten 16sta osaan.
- Jaa täyte tasan taikinoiden päälle. (1-2 rkl/ kpl)
- Voitele kananmunalla taikinan reuna ja käännä taikina yhteen taskuksi.
- Paina vielä kevyesti haarukalla taikinan reunat kiinni toisiinsa. (jos haarukka jää kiinni taikinaan, käytä haarukkaa välillä jauhoissa)
- Aseta pasteijat pellille ja voitele kananmunalla. Pistele haarukalla reikiä päälle.
- Paista 225 °C uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.