Feta-pinaatti pasteijat

28.06.2022

Älä anna rahkavoitaikinan hämätä, se on oikeasti helppo itse valmistaa. Nämä pasteijat häviää lautaselta äkkiä.

OHJE | 16 kpl

RAHKAVOITAIKINA
• 4dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 250g voita
• 250g maitorahka
• 0.5 tl suolaa

  1. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Sekoita yhteen.
  2. Lisää pieneksi kuutioitu kylmä voi ja nypi sekaan.
  3. Lisää rahka ja vaivaa nopeasti kiinteäksi taikinaksi.
  4. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoon (noin 22x45cm). Taita taikina kolmeen osaan. Toista kaulinta ja taitto vielä 2 kertaa. (Poista irtonainen jauho taikinan päältä ennen taittoa)
  5. Kääri taiteltu taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

TÄYTE
• 50g tuore pinaatti
• 150g feta (käytin apetina original)
• 3 rkl tuore pesto
- Hienonna pinaatti veitsellä. Murenna feta sekaan. Lisää pesto ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi.

VALMISTUS
- Ota taikina jääkaapista ja kaulitse noin 40x40 cm kokoiseksi levyksi.
- Leikkaa reunat suoraksi taikinapyörällä. Leikkaa taikina sitten 16sta osaan.
- Jaa täyte tasan taikinoiden päälle. (1-2 rkl/ kpl)
- Voitele kananmunalla taikinan reuna ja käännä taikina yhteen taskuksi.
- Paina vielä kevyesti haarukalla taikinan reunat kiinni toisiinsa. (jos haarukka jää kiinni taikinaan, käytä     haarukkaa välillä jauhoissa)
- Aseta pasteijat pellille ja voitele kananmunalla. Pistele haarukalla reikiä päälle.
- Paista 225 °C uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.