Daim-minttukakku

01.06.2023
Mintun raikas, mutta samalla ihanan herkullinen. Jos haluat pitää kakun raikkaana, jätä suklaaganache pois päältä. Silloin voit kakun tehdä hieman pienempään vuokaan jolloin saat hitusen korkeamman kakun.

23 cm kakku, noin 15 hengen

HUOM! Käytin kakussa Daim patukoita jotka rouhin täytteeseen. Rouhe suli ikävästi kostean moussen seassa. Itse olisin halunnut että se pysyy paremmin rapeana. Joten kannattaa käyttää moussen seassa Daim raetta. Siinä rakeen ympärillä on kauttaaltaan suklaata, joten ei sula niin helposti. 


POHJA

• 250g Domino pätkis tai minttutäytekeksejä
• 75g voita

- Esivalmista irtopohjavuoka. Pingota leivinpaperi pohjalle. Aseta reunakalvo tai leivinpaperi sisäreunan ympärille. 
- Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi. Sekoita voisula keksimurun sekaan ja kaada seos vuokaan. Painele keksiseos pohjalle.
- Laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

TÄYTE

• 4 dl vispikermaa
• 200g (1 prk)  vaniljarahkaa esim. Valion maustettu leivontarahka
• 200g tuorejuustoa maustamaton
• 1/2 dl sokeria
• 5 kpl liivatelehteä
• 1/2 dl vettä
• 4 tl piparminttuaromia esim. Dr.Oetker
• 3 kpl ( yht. 168g) Daim patukkaa tai Daim raetta 170g
• elintarvikeväriä vihreää, sinistä (Käytin pastavärejä suhteella vihreää 2 tippaa, sinistä 1.)

- Laita liivatelehdet kylmään veteen. Rouhi Daim patukat paloiksi jos käytät niitä.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto kulhossa ja vatkaa sekaan vaniljarahka, sekä sokeri. Mausta seos nyt piparminttuaromilla. Kannattaa laittaa 2-3 tl ja lisätä kermavaahdon lisäyksen jälkeen lisää. Jokaisella oma makuherkkyys aromien käyttöön.
- Lämmitä vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita hyvin lämmitetyn veden joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon kokoajan vatkaten.
- Sekoita joukkoon kermavaahto ja Daimrouhe/ Daimrae.
- Sekoita pieni määrä esim. cocktailtikun kautta vihreää ja sinistä elintarvikeväriä mousseen. Värien määrä riippuu käytetyistä aineista.
-
Kaada mousse keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita hyytymään jääkaappiin kunnes pinta on hyytynyt.

KUORRUTE (maitosuklaaganache)

• 225g maitosuklaata
• 1 1/2 dl kuohukermaa

- Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon.
- Lämmitä kerma kiehuvan kuumaksi. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle. Anna seoksen olla hetki ja sekoita sitten sileäksi.
- Kaada suklaaganache hyytyneen kakun päälle ja laita takaisin hyytymään jääkaappiin.

- Irrota reunakalvo kun suklaaganache on jähmettynyt. Saat parhaiten irrotettua reunakalvon kakun ympäriltä, vetämällä terävällä veitsellä reunakalvon ja kakun välistä.

KORISTELU

• tuoretta minttua
• Domino/ minttutäytekeksejä
• Daimia rouheena, rakeena, isompina paloina.

- Koristele kakku ennen tarjoilua.