Biscoff-omenapiirakka
Herkkusuiden omenapiirakka. Tämä omenaherkku valmistuu helposti ja nopeasti. Mikä parasta, piirakan voi nauttia heti uunituoreena.
21-22 cm irtopohja-/ piirakkavuoka | 10-12 palaa
• 50g voita
• 150g (1 1/4 dl) Biscoff keksilevitettä (Lotus Biscoff Spread)
• 2 kananmuna
• 1 dl sokeria
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1/2 tl suolaa
• noin 3 omenaa
• 75g (noin 2/3 dl) Biscoff keksilevitettä
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka (21-22 cm) valmiiksi leivinpaperilla.
- Mittaa kattilaan voi ja Biscoff-levite. Sulata ja sekoita yhteen. Jätä sivuun jäähtymään.
- Kuori omenat ja leikkaa ne siivuiksi.
- Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita yhteen.
- Vatkaa munat käsin yksitellen voi-biscoff-seokseen. Lisää sokeri.
- Kääntele lopuksi jauhoseos joukkoon.
- Levitä taikina vuokaan ja aseta omenasiivut limittäin taikinan päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Piirakan on tarkoitus jäädä pehmeäksi, hieman mutakakkumaiseksi päältä.
- Lämmitä päälle tuleva Biscoff-levite esim. mikrossa juoksevaksi. Valuta piirakan päälle.
VINKKI! Tarjoile lämmin piirakka vaniljajäätelön kanssa.