Appelsiini Suklaakakku
Helppo ja herkullinen appelsiini suklaakakku. Tämä kakku ihastutti maullaan meillä synttäripöydässä. Onnistui vallan hyvin myös gluteenittomana!
Pohjat halkaisijaltaan 20 cm, 3 kpl
SUKLAAKAKKUPOHJA• 100 g tummasuklaata
• 100 g voita/ Eleplant
• 3 kpl kananmunia
• 2 dl vehnäjauhoja/ gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta esim. Sunnuntai tai Semper Fin Mix
• 3/4 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl ruokasoodaa
• 1 tl suolaa
• 1 tl vanilja-aromia / vaniljasokeria
• 1 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 1 dl kiehuvan kuumaa vettä
- Laita uuni päälle 160 asteeseen. Esivalmista 20 cm kakkuvuoka vuoraamalla se leivinpaperilla.
- Sulata voi ja lisää suklaa voin joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jätä sivuun jäähtymään.
- Siivilöi leivontakulhoon jauhot ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon kohotusaineet, suola ja sokerit.
- Vatkaa kevyesti kananmunat voi-suklaaseokseen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon, sekoita aineet yhteen. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys aina tikulla! Anna pohjan vetäytyä hetki vuoassa ja kumoa sitten esim. ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Voit ensin leikata pohjan päälliosan suoraksi, jos se on paiston aikana noussut kuperaksi.
SUKLAAKUORRUTE
• 150 g maitosuklaata
• 100 g tummasuklaata
• 1 1/1 dl kuohukermaa
• 1-2 tl vanilja-aromia
• 1/2 tl suolaa
- Pilko suklaat pieniksi paloiksi. Lämmitä kerma melkein kiehumispisteeseen ja kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle. Anna seoksen hetki olla ja sekoita sitten kiinteäksi seokseksi. Jos seokseen jää suklaapaloja, voit lämmittää seosta esim. vesihauteessa, kunnes kaikki suklaa on sulanut!
-Mausta seos vaniljalla ja suolalla. Näitä ei kannata jättää pois - vanilja vahvistaa suklaan makua ja suola tasapainottaa makeutta.
-Anna seoksen nyt jäähtyä huoneenlämmössä niin pitkään, että on paksua ja helposti levitettävää. Minulla seos oli jopa 2h. huoneenlämmössä ennen kakun kuorruttamista.
TÄYTE
• 1 prk (390 g) Appelsiinicurdia (Käytin kaupan valmista Campo Doro merkkistä Appelsiinicurdia.)
Appelsiinicurdin eli appelsiinitahnan voi valmistaa itse tai voit käyttää kaupan valmista. Sitä löytyy isoista marketeista, esim. K-Citymarketista yleisesti hillohyllyltä.
KOKOAMINEN
• Aseta kakkupohja tarjoiluvadille ja levitä reilu kerros appelsiinicurdia päälle. Aseta toinen kakkupohja päälle ja levitä taas appelsiinicurdia päälle. Aseta viimeinen kakkupohja päälle ja levitä loput appelsiinicurdista kakun pintaan ja reunoille.
• Laita kakku nyt jääkaappiin, että appelsiinicurdi asettuu pintaan ja väleihin. Anna olla jääkaapissa noin tunti ennen kuorruttamista.
• Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun pintaan.
• Koristele halutessa esim. suklaalla päällystetyillä pähkinöillä tai muilla karkeilla, kekseillä tai konvehdeilla.